AZ Delta Roeselare eerste ziekenhuis met signalisatiepaneel eMED NODE

05/23/2018

Tal van ziekenhuizen in België zijn uitgerust met de medische beschermingstransformatoren, isolatiebewaking en meldpanelen van specialist Automation. AZ Delta wordt nu het eerste ziekenhuis dat voorzien wordt van het nieuwe signalisatiepaneel eMED NODE, een nieuw onderdeel binnen de all-in-one oplossing van Automation dat specifiek op vraag van de markt ontwikkeld werd.

Het aanbod van Automation is allesomvattend. Van transformatoren en isolatiebewaking tot flexibele visualisatiesystemen, sturing van de verlichting, operatiekwartierchronometers, enzovoort. De mogelijkheid om de verschillende protocollen van al deze technieken te integreren op één enkel systeem vereenvoudigt aanzienlijk het beheer van het geheel, zowel op technisch vlak als voor de gebruikers.

Het all-in-one systeem van Automation werd sinds kort nog net iets beter. De eMED NODE versterkt het geheel door meerdere isolatiebewakingstoestellen tegelijk te kunnen bewaken. Deze toegevoegde waarde komt op er vraag van de markt, en meer specifiek op basis van het nieuwbouwproject AZ Delta in Roeselare waar ze dus nog een stapje verder gaan dan de gekende totaaloplossing van Automation.

De eMED NODE geeft op het scherm en met geluid de algemene werkingstoestand weer van het isolatiebewakingstoestel. Het signalisatiepaneel kan meerdere isolatiebewakingstoestellen tegelijk bewaken. Bovendien kunnen meerdere eMED NODE’s in serie worden aangesloten zodat je verschillende locaties aan elkaar kan linken. Als er iets aan de hand zou zijn, dan krijgt het medisch personeel optisch en akoestisch een melding. Ze beschikken weliswaar over de mogelijkheid om op elke locatie het eventuele alarmgeluidssignaal tijdelijk of permanent uit te schakelen. Het visuele alarm zal echter pas verdwijnen als het probleem effectief opgelost is.

“Met deze oplossing spelen we in op een vraag van de markt en laten we zien dat we als engineeringsbedrijf altijd een antwoord proberen te bieden op de specifieke noden van de markt”, klinkt het bij Automation.