About Automation Power

Automation is een Belgisch engineeringbedrijf dat al sinds 1961 actief is op de elektrische-energiemarkt. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een ervaren speler die laagspanningsoplossingen en “Datacenter Facilities” van de allerhoogste kwaliteit aanbiedt.

De focus ligt steeds op hoogstaande engineering, dankzij technische vaardigheden, meer dan vijftig jaar ervaring en een expertise die in het bijzonder geapprecieerd wordt door tal van toonaangevende klanten.

Kwaliteit, innovatie, technische knowhow, toegankelijkheid en empathie zijn begrippen die sinds het ontstaan van Automation centraal staan. Het succes van de onderneming is volledig te danken aan de open cultuur die er heerst, een cultuur waarin hoogopgeleide medewerkers met hun glasheldere visie de hoge verwachtingen en eisen van de klant inlossen.

Power Solutions vormt de corebusiness van Automation. Daarmee is het allemaal begonnen. Met Power Solutions heeft de onderneming ondertussen een stevige, deskundige reputatie opgebouwd.

Power Solutions biedt de klanten oplossingen op maat. Dit is enkel mogelijk dankzij een gedegen kennis van de domeinen waarin de klanten actief zijn, maar ook via een diepgaande analyse van de rechtstreekse én onderliggende problemen. De klant krijgt minstens één uitgewerkte oplossing aangereikt en samen met Automation wordt de meest performante oplossing gekozen.

De klant wordt bovendien vakkundig door de implementatie geloodst en krijgt telkens een gebruiksklare oplossing. Levering, implementatie, aansluiting, inwerkingstelling, onderhoud en opvolging (24 uur per dag, 7 dagen per week) maken deel uit van de totaaloplossing die door Power Solutions wordt geboden.

50 jaar samenwerking en ontwikkeling

1961

Oprichting

Jaren 1970

Begin van de samenwerking met de Belgische spoorwegen

Jaren 1980

Begin van de samenwerking met het Belgische leger en de Belgische telecomdienst

Jaren 1990

Start van de telecomprojecten

1998

Inhuldiging van het NOC (Network Operating Center)

Jaren 2000

Lancering van de oplossingen voor ziekenhuizen

2008

Evolutie richting integratoractiviteiten

2009

Modulair concept wisselstroom - gelijkstroom

2016

Allesomvattende oplossing eMED

2017

ECS (Emergency Care Solution)

Waarom Automation

  • Meer dan 50jr ervaring
  • Oplossingsgericht
  • Oplossingen op maat
  • Deskundig
  • Innovatief
  • Pragmatisch